Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Okonomiyaki (clătită japoneză)
Proveniență
Japonia
Timp preparare
35 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
1

Okonomiyaki (clătită japoneză)

お好み焼き

Proveniență
Japonia
Timp preparare
35 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
1
Okonomiyaki este o clătită sărată japoneză care conține o varietate largă de ingrediente, oferind posibilități variate de personalizare. Numele său derivă din cuvintele „okonomi”, care înseamnă „cum vă place” sau „ce vă place”, și „yaki”, care se traduce prin „gătit”. Este populară în special în regiunile Kansai și Hiroshima, dar poate fi găsită pe scară largă în întreaga Japonie. 

Ingrediente

Pași de preparare

1

Pentru marinare

Într-un bol, amestecați făina cu apa. Adăugați ouăle bătute, varza și ceapa verde.
2
Încălziți puțin ulei într-o tigaie. Turnați o porție din aluat și adăugați carnea de porc sau fructele de mare deasupra.
3
Gătiți timp de 4-5 minute pe fiecare parte, până clătita devine aurie.
4
Repetați procesul cu restul aluatului. Serviți cu sos okonomiyaki, maioneză, alge aonori și fulgi de pește.
Tip: dacă nu găsiți sos okonomiyaki, puteți să preparați un sos asemănător amestecând 2 linguri de ketchup, cu o lingură de sos Worcestershire, o linguriță sos de soia și o linguriță sos de stridii.