› Cu aragazul oprit, adăugați ceapa feliată într-o tigaie medie într-un singur strat. Apoi, adăugați condimentele. Ar trebui să acopere doar ceapa. Dacă nu, tigaia voastră este prea mare și trebuie să creșteți cantitatea de condimente sau să folosiți o tigaie mai mică.
› Porniți focul la intensitate medie și lăsați-l să ajungă la fierbere. Odată ce clocotește, adăugați bucățile de pui deasupra cepei.
› Asigurați-vă că ceapa și puiul sunt distribuite uniform. Odată ce a început să clocotească din nou, reduceți căldura la intensitate medie. Gătiți, fără capac, timp de 5 minute sau până când carnea de pui nu mai este roz și ceapa este moale. La jumătatea timpului, întoarceți bucățile de pui.
› Vom adăuga ouăle în două etape: două treimi din ouă mai întâi, apoi restul de o treime mai târziu. Măriți căldura la intensitate medie. Când apa dă în clocot (bule mici în jurul marginilor), adăugați două treimi din ouă într-un model circular peste pui și ceapă, evitând marginile tigăii unde ouăle se pot găti prea mult. Sfat: Adăugați ouăle doar dacă apa dă în clocot. De asemenea, încercați să adăugați mai multe albușuri la această etapă, deoarece albușurile au nevoie de mai mult timp pentru a se găti decât gălbenușurile. Ideal, vrem să păstrăm gălbenușurile moi.
› Dacă focul este prea puternic, scădeți căldura. Dacă oul se îndreaptă spre marginile tigăii, adunați-l ușor spre centrul, unde căldura nu este atât de puternică. Opțional, puteți acoperi tigaia dacă albușurile de ou durează mult timp să se gătească.
› Când ouăle sunt încă moi, dar încep să se prindă, adăugați restul ouălor în centrul și în jurul marginilor tigăii. Adăugați mitsuba (sau ceapă verde) deasupra și gătiți la intensitate medie până când oul este gătit în funcție de preferințele dumneavoastră.
Sfat: Pentru restul de ou, încercați să distribuiți mai multe gălbenușuri de ou pentru a obține o culoare galben strălucitoare.
› Serviți orezul japonez cu bob scurt gătit în boluri individuale. Puneți amestecul de pui și ou peste orezul gătit și stropiți cu cantitatea dorită de sos din tigaie.