Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Sushi Philadelphia
Proveniență
Japonia
Timp preparare
30 min
Dificultate
Avansat
Nr. porții
1

Sushi Philadelphia

Proveniență
Japonia
Timp preparare
30 min
Dificultate
Avansat
Nr. porții
1
Sushi-ul Philadelphia este rezultatul unei perfecte armonii între somonul proaspăt, cremoasa brânză Philadelphia, avocado și alte ingrediente. Contrar multor alte varietăți de sushi tradițional care au origini străvechi în Japonia, sushi-ul Philadelphia este o creație modernă și occidentală, avându-și rădăcinile în afara țării sale de origine.

Ingrediente

Pași de preparare

1
› Fierbeti orezul iar apoi tăiați castravetele în bastonașe subțiri, avocado în felii și somonul în fâșii subțiri.
› Așezați o foaie de alge nori în jos pe covorașul de bambus, pe care l-ați acoperit deja cu o folie alimentară de plastic pentru a vă fi mai ușor să-l curățați ulterior.
› Umeziți-vă mâinile cu puțină apă pentru a evita lipirea orezului și apoi așezați orezul pe jumătate din foaia de nori, întinzându-l într-un strat subțire și uniform. Întoarceți cu grijă alga cu orez pe partea cealaltă, cu orezul în jos.
› Ungeți alga nori cu un strat de cremă de brânză lăsând de o parte și de alta o margine de aprox. 3-5 cm.
› Peste crema de brânză așezați câteva bastonașe de castraveți și două felii de avocado.
› Rulați ferm și cu grijă întreaga compoziție cu ajutorul covorașului de bambus. În afară trebuie să se vadă doar orezul, restul ingredientelor sunt în interior.
› Aranjați fâșiile de somon deasupra orezului astfel încât să nu se mai vadă orezul. Rulați încă puțin cu covorașul de bambus pentru ca somonul să se lipească de orez.
› Opțional, pentru a tăia mai ușor ruloul, puteți acoperi ruloul cu folie alimentară și să lăsați la răcit în frigider pentru 30 de minute.
› Cu un cuțit bine ascuțit și umed, tăiați ruloul în bucăți de aproximativ 2 cm fiecare.
› Serviți cu sos de soia și opțional cu wasabi și ghimbir murat.