Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Vită Sichuan
Proveniență
China
Timp preparare
35 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
3

Vită Sichuan

四川牛肉

Proveniență
China
Timp preparare
35 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
3
Vita Sichuan (四川牛肉)este un preparat clasic chinezesc, cunoscut pentru savoarea sa intensă și gustul picant. Bucățile fragede de vită sunt gătite împreună cu legume și condimente autentice, oferind un echilibru perfect între aromele picante și cele sărate. Este un fel de mâncare apreciat pentru simplitatea și autenticitatea sa, fiind ideal pentru o cină gustoasă și rapidă.

Ingrediente

Pentru sos

Pași de preparare

1
Într-un bol, amestecați feliile de vită cu amidonul de porumb și sosul de soia. Lăsați la marinat timp de 15-20 de minute.
2
Într-un bol mic, amestecați sosul de soia, sosul de soia negru, oțetul de orez, zahărul, pasta de fasole fermentată și apa. Lăsați sosul deoparte.
3
Încălziți o lingură de ulei într-un wok sau o tigaie, la foc mare. Adăugați carnea de vită și prăjiți până devine rumenă și aproape gătită. Scoateți carnea din tigaie și puneți-o deoparte.
4
În aceeași tigaie, adăugați restul de ulei și prăjiți ardeii iuți uscați și boabele de piper Sichuan timp de câteva secunde. Adăugați usturoiul și ghimbirul și prăjiți pentru încă 30 de secunde.
5
Adăugați ardeiul gras și țelina și prăjiți timp de 2-3 minute, până când legumele sunt ușor moi.
6
Puneți carnea de vită înapoi în tigaie și adăugați sosul pregătit anterior. Amestecați bine și gătiți pentru încă 1-2 minute, până când sosul se îngroașă ușor și acoperă bine ingredientele.
7
Vita Sichuan se servește fierbinte, de preferat alături de orez gătit la abur.