Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Corn Dog coreean
Proveniență
Coreea
Timp preparare
90 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4

Corn Dog coreean

감자핫도그

Proveniență
Coreea
Timp preparare
90 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
4
Corn Dog-ul coreean 감자핫도그, este o gustare foarte populară în Coreea de Sud, apreciată pentru combinația unică de texturi și arome. Preparatul include un crenvurșt învelit într-un strat pufos de aluat, care poate fi acoperit opțional cu bucăți de cartofi crocanți și pesmet panko. În plus, rețeta oferă un plus de savoare cu fishcake, tteok (paste de orez) și brânză. Corn Dog-ul se servește fierbinte cu toppinguri precum ketchup, muștar, maioneză japoneză sau sriracha.

Ingrediente

Pentru aluat

Toppinguri

Pași de preparare

1
› Adăugați zahărul și drojdia în apa caldă și lăsați-le câteva minute, până când drojdia se dizolvă și devine ușor spumoasă.
› Într-un bol mare și puțin adânc, amestecați făina cu un vârf de sare.  
› Apoi, adăugați amestecul de drojdie și apă și amestecați până devine omogen. 
› Este recomandat să lăsați aluatul să crească peste noapte în frigider, dar îl puteți lăsa să crească și la temperatura camerei timp de 1 oră.
2
› Înfigeți crenvurștii pe bețe de lemn, apoi înveliți-i cu felii de brânză, așezându-i cu partea de îmbinare în jos, pe o tavă. 
› Puneți-i la congelator timp de 20-30 de minute pentru a-și menține forma. 
› Scoateți aluatul din frigider în acest timp pentru a continua să crească puțin.
3
› Tăiați cartoful în cubulețe mici, apoi fierbeți-l împreună cu o linguriță de sare grunjoasă timp de 3-4 minute.
› Răciți cartofii într-o baie de gheață, apoi uscați-i cu șervețele de hârtie. 
› Amestecați cartofii cu 1 lingură de amidon de porumb până când sunt bine acoperiți.
4
› Înfășurați aluatul în jurul frigăruiei înghețate, cu o mișcare de răsucire.  › Ajustați grosimea aluatului cu mâinile, dacă este necesar.
› Rulați frigăruia în cuburile de cartofi și presărați pesmet panko deasupra, apăsând ferm cu mâinile.
› Prăjiți frigăruia într-un ulei încins la 175°C timp de aproximativ 5 minute, până devine aurie.
› Scoateți frigăruia din ulei și lăsați-o să se scurgă pe un grătar de răcire.
5
Adăugați toppingurile preferate: ketchup, muștar, maioneză japoneză, sriracha, și serviți imediat.