Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Macrou înăbușit – Geodeungeo Jorim
Proveniență
Coreea
Timp preparare
40 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
2

Macrou înăbușit – Geodeungeo Jorim

고등어조림

Proveniență
Coreea
Timp preparare
40 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
2
Dacă vrei să fii plăcut surprins de un fel nou de mâncare, atunci încearcă macroul înăbușit. O rețetă simplă, cu un mod de preparare foarte ușor și care scoate în evidență aromele bucătăriei coreene. Deși fiert 20 de minute, macroul va rămâne 
întreg. Se potrivește perfect cu orezul gătit la aburi.

Ingrediente

Pași de preparare

Pas 1
1
Ceapa, ridichea și usturoiul se curăță. Ceapa și ridichea se feliază, iar usturoiul se pisează. 
Pas 2
2
Ceapa verde și ardeiul iute se feliază.
Pas 3
3
Într-un bol se amestecă sosul de soia, gochugaru, pasta gochujang, usturoiul, ghimbirul, zahărul și 50 ml de apă.
Pas 4
4
Feliile de ridiche și de ceapă se pun în cratiță, se adaugă conserva de macrou (cu tot cu lichid) și amestecul de condimente. Se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mediu aproximativ 8 minute. Se dă focul mic și se mai fierbe înca 12-15 minute.
Pas 5
5
Se ia capacul și se pune cu lingura lichid peste macrou. Se adaugă ceapa verde și ardeiul iute și se fierbe încă 2 minute.
Pas 6
6
Se servește cu orez la aburi.