Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Livrare 24 - 48h ⦾ (+40) 724 584 948 | L-V: 09:00-16:30
Supă cu fish cakes
Proveniență
Coreea
Timp preparare
35 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4

Supă cu fish cakes

어묵국

Proveniență
Coreea
Timp preparare
35 min
Dificultate
Începător
Nr. porții
4
Supa cu fish cakes 어묵국, este o delicioasă și reconfortantă mâncare tradițională din Coreea, cu un gust distinctiv și o textură plină de savoare. Această supă face parte din bucătăria coreeană de lungă tradiție și este adesea savurată în familie sau în grupuri de prieteni.
Baza supei constă într-un bulion bogat, de obicei făcut din alge marine și crustacee, dar elementul definitoriu al acestei supe sunt "fish cake"-urile, cunoscute sub numele de "eomuk" în coreeană. Acestea sunt tăiate în forme variate, precum bastonașe sau discuri, și sunt făcute dintr-o pastă din pește și amidon. 
Supa cu fish cake oferă o textură diversă, care variază de la moale și netedă la puțin elastică datorită fish cake-urilor. Culoarea supei poate varia, de la o nuanță aurie datorită fish cake-urilor, la o tentă de verde dată de frunzele de ceapă verde.
Supa cu fish cake poate fi savurată în orice moment al anului, dar este deosebit de apreciată în sezonul rece. Este adesea servită alături de orez sau mâncăruri tradiționale coreene, precum kimchi și jeon (clătite coreene).

Ingrediente

Pentru supă

Pași de preparare

1
Turnați apa (6 căni) într-un vas mediu/mare și adaugati algele marine uscate și anșoa-ul. Lăsați să fiarbă timp de 10 minute, descoperit, la căldură medie.
2
Scoateți (și aruncați) algele marine și adăugați feliile de ridiche. Lăsați să fiarbă ridichea și anșoa-ul timp de încă 10 minute.
3
Scoateți și lăsați deoparte feliile de ridiche. Strecurați bulionul fiert printr-o pânză umedă pentru a îndepărta particulele mici din algele marine și anșoa (dacă nu vă deranjează aceste particule care plutesc în supă, puteți sări peste strecurare și să îndepărtați doar anșoa-ul din bulion).
4
Clătiți câteva fish cakes sub apă fierbinte pentru a îndepărta excesul de ulei. Tăiați fish cake-urile în bucăți mici dreptunghiulare. Sau tăiați-le în fâșii lungi și înfigeți-le cu niște scobitori din lemn pentru un aspect mai elegant.
5
Lăsați bulionul și ridichea să fiarbă la căldură medie-ridicată și adăugați sosul de soia, vinul de orez și usturoiul. Amestecați scurt. După ce a fiert, reduceți la foc mediu. Adăugați fish cake-urile în supă și lăsați să fiarbă până când devin moi (aproximativ 3 până la 5 minute). În funcție de dimensiunea vasului, puteți stropi puțina supă peste fish cakes pentru a intensifica aroma. Adăugați puțină sare, după gust, dacă este necesar. Presărați puțin piper negru măcinat și ceapă verde chiar înainte de servire.
6
Serviți fierbinte cu orez aburit proaspăt gătit.