Rețeta de tteokbokki se încadrează la mâncare de stradă, dar se poate prepara și acasă. Tteokbokki se prepară cu niște paste din făină de orez, numite garae – tteok, sub formă de cilindru/tuburi și se servesc cu un sos iute.
Ingrediente
Pași de preparare
1
Se combină gochugaru, gochujang și zahăr.
2
Într-un wok se adaugă bucățile de anșoa, kelp sau dashi de pește și apă. Se lasă să fiarbă 15 minute fără capac. Se scoate anșoa și kelp din wok și se adaugă rice cake.
3
Se adaugă ceapa verde tăiată bucăți mari și fish cakes tăiate în pătrățele. Veți avea cam 2 cani și jumatate de lichid. Se adaugă și pasta picantă.
4
Când începe să fiarbă, se amestecă cu o lingură de lemn. Se amestecă în continuare până când rice cakes-urile s-au înmuiat, iar sosul s-a îngroșat și devine lucios.