Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Plata online cu cardul va fi disponibilă în curând. Între timp, puteți achita comenzile ramburs la curier sau la Easybox. Mulțumim pentru înțelegere!
Mapo tofu
Proveniență
China
Timp preparare
20 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
2

Mapo tofu

麻婆豆腐

Proveniență
China
Timp preparare
20 min
Dificultate
Intermediar
Nr. porții
2
Mapo tofu 麻婆豆腐 este un fel de mâncare tradițională chineză originară din provincia Sichuan. Această mâncare este recunoscută pentru combinația sa de tofu moale și mărunțit de carne de porc, împreună cu un sos picant și aromat. Sosul picant și aromat este obținut prin adăugarea pastei de ardei iute doubanjiang. Un alt element distinctiv al mapo tofu este utilizarea unei cantități generoase de condimente, cum ar fi usturoiul, ghimbirul și ceapa verde. Pentru a adăuga o textură crocantă, se pot folosi, opțional, ardei iuți tăiați mărunt sau boabe de piper Sichuan întregi. Mapo tofu este adesea servit însoțit de orez fiert sau de un bol de tăiței de orez.

Ingrediente

Pentru apa cu amidon

Pentru servire

Pași de preparare

1
Marinați carnea de vită sau porc - adăugați un pic de sare și piper măcinat în carnea de vită sau porc mărunțită. Amestecați bine și lăsați deoparte.
2
Opăriți tofu-ul în apă - tăiați tofu-ul în cuburi pătrate (aproximativ 2 cm). Aduceți la punctul de fierbere o cantitate mare de apă și adăugați un pic de sare. Introduceți cuburile de tofu și fierbeți timp de 1 minut. Scoateți-le și lăsați-le să se scurgă. Acest lucru ajută la îndepărtarea aromei de soia crudă din tofu.
3
› Obțineți aroma mapo: pregătiți un wok și încălziți aproximativ 2 linguri de ulei. Prăjiți carnea tocată până devine crocantă, apoi scoateți-o și lăsați uleiul în wok. 
› Adăugați încă 1 lingură de ulei vegetal și prăjiți Doubanjiang (pasta de fasole fermentată) timp de 1 minut la foc mic, până capătă culoare roșie. Adăugați boabele de soia fermentate, usturoiul, tulpinile de ceapă verde și ghimbirul și gătiți timp de 30 de secunde. 
› Opțional, adăugați fulgi de ardei iute la final, deoarece conțin puțină apă și se pot arde ușor.
4
› Turnați apă sau supă în wok. Când începe să fiarbă, adăugați sosul de soia light, zahărul și jumătate din carnea gătită. Lăsați să fiarbă 2–3 minute. 
› Adăugați tofu-ul și continuați fierberea încă 6–8 minute.
5
› Pregătiți pasta de amidon: amestecați 1 lingură de amidon de porumb cu 2,5 linguri de apă într-un bol mic. Turnați jumătate din amestec în oală, amestecați încet și așteptați 30 de secunde, apoi adăugați și cealaltă jumătate. 
› Gustați tofu-ul și, dacă nu este suficient de sărat, adăugați puțină sare. 
› Adăugați carnea gătită pentru o textură crocantă, apoi stropiți cu ulei de susan și amestecați bine.
6
› Scoateți preparatul din wok atunci când aproape toate condimentele s-au lipit de cuburile de tofu. Presărați pudră de piper Sichuan, după gust, și verdeață de usturoi tocată fin, dacă doriți. 
› Serviți imediat alături de orez fiert la abur.